Toevallig: Jandino’s kip wél loeiheet als RTL Boulevard langskomt

Jandino Asporaat heeft vanwege te koude kip een tik op de vingers gekregen van de inspectie, maar als RTL Boulevard op afspraak langskomt zijn die bouten bloedheet. Hoe kan dat nou!

Jandino Asporaat en Aran Bade © RTL

Nou, nou, nou, wat een verrassing: RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade mocht gisteren weer op audiëntie komen in de geplaagde kipzaak van Jandino Asporaat en werkelijk álles was in orde. Sterker nog: de kippenboutjes die volgens de inspectie te koud waren, blijken als Aran langskomt opeens loeiheet. En de vieze toiletten? Opeens brandschoon!

Lauwe kip

Waarom heeft Jandino een tik op zijn vingers gekregen van de NVWA? “Op een gegeven moment hebben ze uit de warmtebak een kip getest. Hij geeft aan: als de kip uit de frituur komt, moet hij minimaal 75 graden zijn. Hij gaat in de warmtebak, dan mag hij koelen, maar als je het uitgeeft aan de mensen moet het minimaal 60 graden zijn.”

En toen? “Hij haalt de kip eruit, hij test het en hij zegt: ‘Deze is 69, hij is te koud.’ Ik zeg: ‘Nee, maar het is goed, want het is in de warmtebak.’ Hij zegt: ‘Nee, deze komt nu net uit de frituur.’ Dan zegt onze manager: ‘Nee, dat klopt niet’, maar op dat moment ga je niet in discussie met die controleur. Dus hij schrijft: ‘De volgende keer als ik kom, móet dit goed zijn.’”

98 graden

Als Aran langskomt is de kip niet 69 graden, ook niet het minimum van 75 graden, maar opeens 97 (!) graden. Goh, dat is toevallig; opeens is de kip heter dan heet. “Kijk eens even! De temperatuur wordt hier ook nog even gemeten! Jandino, dit gaat er ver overheen!”, kirt Aran enthousiast.

Jandino: “Ja, dus dat betekent dat het héél goed is. (…) Je kunt hier heel veilig eten! Juist voor een jonge ondernemer is het goed, hè? Laat ze zo vaak mogelijk komen controleren. Waarom? Zo kunnen we laten zien dat alles klopt en alles goed is. Alle media die hebben geschreven: blijf zeker schrijven. (..) Dan worden we weer een stukje populairder!”

Koekenbakkers

Boulevard-host Luuk Ikink laat zich iets minder makkelijk inpakken dan Aran en merkt op: “Ja, er is een rapport dat je online kunt terugvinden en daar staat bij: ‘De juiste omgang met voedsel voldoet niet.’ Het zijn geen koekenbakkers die dat controleren.”

Aran geeft toe: “De NVWA is een overheidsinstelling, daar valt niet mee te sollen en die komen gewoon weer terug. Dan moet het kloppen. Ik gleed wel bijna uit over het frituurvet in één hoek, maar dat werd gelijk weer opgeruimd, dus het is gewoon goed geregeld.”

Tweede filiaal

Nou, nou, wat een gedoe allemaal rondom Jandino en zijn kipzaak. Is er ook nog leuk nieuws? “Jandino liet mij weten dat er een tweede filiaal waarschijnlijk komt. Daar zijn ze heel druk mee bezig. In Den Haag waarschijnlijk.”

Nou, dat wordt opschalen bij de NVWA.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jandino heeft alles tiptop in orde als RTL Boulevard op afspraak langskomt. Waardevolle constatering?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen