Zó zwak: Rutger Castricum noemt Thomas van Groningen ‘vies dik’

Zal Hélène Hendriks al spijt hebben dat ze Rutger Castricum tot haar vaste sidekick heeft gebombardeerd? Zijn rancune straalt negatief op haar af. “Thomas van Groningen? Die is vies dik!”

Rutger Castricum en Thomas van Groningen © NPO

Het is opvallend hoe graag Hélène Hendriks zich wil associëren met Rutger Castricum. Ze heeft hem voor haar talkshow De Oranjezondag zelfs gestrikt als haar vaste sidekick, ondanks dat ze meer chemie heeft met Jack van Gelder. De reden? John de Mol zou Jack te oud vinden voor zo’n belangrijke rol in de show die gezien wordt als dé VI-vervanger.

Hans Worst

Rutger werd lange tijd gezien als iemand die de boel een beetje weet op te schudden, maar critici vragen zich al een tijdje af of zijn relevantie niet een beetje aan het afnemen is. “Hij is tegenwoordig wel heel erg de brave huisvader”, zei VI-kenner Victor Vlam onlangs. “Je ziet vaak bij Rutger dat hij zich inhoudt om meer mainstream te zijn.”

Wie het eens is met die kritiek? Thomas van Groningen. Hij vindt Rutger tegenwoordig vooral een giechelkontje, sneerde hij vrijdagavond in Op1. “Wat een saaie Hans Worst is Rutger Castricum eigenlijk geworden. Nu zit hij alleen maar een beetje: ‘Hahahahahaha!’ (zet overdreven lach op, red.) te lachen als iemand anders een grapje maakt.

Vies dik

‘Brave huisvader’ Rutger werd er gisterenavond mee geconfronteerd in De Oranjezondag en blijkt dus ontzéttend lange tenen te hebben. Hij reageert ongelooflijk rancuneus op de best geestige imitatie van Thomas. “Het is een aardige imitatie. Overigens: de beste imitatie is wel zijn gewicht, want ik was ook zo vies dik in die tijd.”

Gastvrouw Hélène Hendriks vindt zo’n belediging kennelijk prima en vraagt door: “En toen? Trainen als een malle?”

Beetje treurig

De rancuneuze Rutger: “Ik heb gewoon normaal gedaan. Ik ben iets minder gaan eten en een beetje gaan sporten. Dat zou hij ook moeten doen. Maar dat giecheltje deed hij wel aardig. Het is alleen jammer dat hij in Op1 steeds dingetjes doet die dan grappig moeten zijn, maar het slaat dood. Dat is wel een beetje treurig, maar het is verder wel een aardige gozer.”

Jack merkt ten besluit op: “Je bent verder niet rancuneus natuurlijk, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen